Kill em All

occupy_wall_street_new_york_15

La un moment dat se ascundeau in spatele acuzatiilor de comunism. Mai tirziu s-au ascuns in spatele conceptului de piata libera. Dup-aia au mai inventat niste concepte in spatele carora stateau de paza fortele de ordine si toate fortele politienesti posibile, care au primit liber la orice tip de actiune, doar sa se opreasca aceasta atitudine plina de tupeu a celor 99% care hranesc o gasca de nesatui de 1%. Si, cum lucrurile rele se invata repede, doctrina asta, prin care EI au dreptul sa dea tzepe si sa nu dea socoteala pentru nimic, s-a raspindit in toata lumea. Si, evident, a fost adaptata si in Romania, cu topirlania si tupeul caracteristic noii clase politice, cu tupeul celor care au impresia ca ei sunt Dumnezeu pe pamint. Ideea e simpla: sunt niste hoti. De ce? Pentru ca au luat lucruri care nu le apartin, au bunuri si venituri pe care nu le pot justifica decit prin fraudarea unor mecanisme. Pentru ca se ascund in spatele unor topicuri de discutie care nu au de a face cu problema. Pentru ca divagheaza in demersul lor de justificare.

In America exista oameni care pun intrebari, in mod public, in context legal, despre bani, criza, inconstienta, furt, etc. La noi, unde sistemul este subred si bramburit, unde Ministerul finantelor nu are habar ce bani incaseaza, ce bani are de incasat si unde sunt banii incasati pina acum, lucrurile sunt mai simple: nimeni nu are voie sa intrebe nimic!

Cam asta se intimpla acum in Statele Unite. Asteptam si la noi asa ceva, poate se trezeste cineva sa puna intrebari asemanatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s