TVR si Claudiu Saftoiu

Aflu de dimineata ca domnul Saftoiu, noul mare conducator de TVR, a gasit solutia: e nevoie de bani de la populatie ca sa se redreseze instiutia mamut. Inteleg ca nu e nevoie de competente, de viziune, de profesionisti, de calitate. Nu, e nevoie de o marire a taxei. „Potrivit Raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursă de finanţare a activităţii (peste 70% din buget), a fost redusă pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, încă din anul 2003, şi nu a mai fost niciodată indexată.” citesc in presa. Si mai citesc ce zice domnul Saftoiu: „În momentul acesta, sarcina mea şi a Consiliului de Administraţie este, în mod prioritar, să salvez cele 2.395 de locuri de muncă pe care, prin planul de redresare economică, TVR le-a asigurat în momentul în care Guvernul a fost de acord să reeşaloneze la 7 ani datoria imensă, de 65 de milioane de euro, pe care Televiziunea Română o are la statul român.

Deci noua conducere nu stie pentru ce vrea bani. De cheltuiala, fara numar si obiective, doar sa salvam angajatii. Inteleg ca e o noua pomana, sa-i ajutam pe saracii care capuseaza televiziunea…Sa-i sustinem, in continuare, cu Tezaur Folcloric, emisiuni de turism (prilej de plimbare prin lume a unora) si alte reluari de mare anvergura. O gindire tipica pentru oamenii nepregatiti: sa scoatem niste bani si vedem noi cum ii cheltuim. Parca isi face bugetul personal…Si, colac peste pupaza, in Gandul se mai zice asa: „Săftoiu a mai menţionat că în planul de redresare economică se are în vedere o relaxare a legislaţiei care împovărează în acest moment Televiziunea Română în regimul de competitivitate media.” Ok, deci sa ii tina contribuabilul in spate, sa isi ia salariile si spagile pe emisiuni la care nu se uita nimeni, sa pastreze capusabilii si…sa se retraga din sectorul de competitivitate. televiziunea romana e impovarata, saraca de ea, de-aia nu poate sa faca nimic. Angajatii sunt stresati si nu pot sa coaca nimic de calitate, managementul e stresat si nu stie cum sa faca rost de bani, telespectatorii sunt absolut neinteresati de produsul TVR si schimba canalul. Atunci…daca asa fac, sa suporte consecintele si sa scoata bani din buzunar!

Puteti gasi aici, HOTNEWS, ideile principale. Consilierii, contabilii, matusile, nu stiu cine da sfaturi acolo, nu stiu ca emisiunile de o ora nu prea mai au succes daca nu au un continut consistent sau tabloid. Nu cred ca TVR se doreste pe format tabloid. Daca ar fi cineva acolo capabil sa se uite pe studii si pe audiente, pe cercetare, in general, ar vedea care sunt bubele si cum se trateaza.

Ei fac planul cum sa mai ia bani de la buget si sa-i scoata in afara televiziunii! E bine asa…Gasiti tot proiectul de restructurarea AICI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s